Suntem primul și unicul KinderSpielRaum după Pedagogia Pikler în Chișinău și în Republica Moldova.

Ce este un KinderSpielRaum?

KinderSpielRaum este un cuvînt provenit din limba germană, format din cuvântul“Kinder“ – copii și „SpielRaum“ – libertate de acțiune – spaţiu de joacă.

Lasă timp și oferă spațiu

KinderSpielRaum după Pedagogia Pikler este un Curs-Părinte-Copil, care se orientează pe conceptul pedagogic al pediatrei ungare Emmi Pikler asupra educației timpurii a copilului și dezvoltării părintelui. Oferim cursul pentru copiii cu vîrsta cuprinsă între 3 luni și 36 luni. Aici copiii își găsesc un mediu pregătit potrivit vîrstelor sale, în care își pot satisface interesele  de mișcare, joacă și liniște.

Maxim 8 copii formează o grupă omogenă de vârstă. Materialele diverse, precum sunt: coșuri, mingi, batiste, inele, și dispozitivele de mișcare, precum sunt: suportul triunghiular, labirint, lada pentru târât, taburete, stau la dispoziție conform vârstei copiilor. Materialele și aparatele Pikler invită spre încercare. Copiii decid, cu ce și cât timp se vor juca.

Dacă copiii în KinderSpielRaum vor să se miște liber sau mai degrabă să rămână în apropiere de părinții lor, este diferit, însă ambele sunt potrivite.

Voi ca părinți aveți aici timpul, să vă observați copiii și să culegeți perspective noi. Dacă aveți sentimentul că copiii voștri au nevoie de voi, atunci oferiți-le suport.

Pedagoga Pikler este mereu îndreptată cu atenția spre copii și rămâne mereu cu ei în contact. Îi susține și în situații de conflict cu semenii săi.